Roolien käyttötavat

Tässä ohjeessa käydään läpi roolien toiminto ja mihin niitä voidaan käyttää

Roolit toiminnolla voidaan rajoittaa  käyttäjien oikeuksia kohde & työkalukohtaisesti.
Rooli toimii käyttöoikeuksia ylempänä tasona, eli mikäli käyttäjälle asetataan roolilla rajoitus vain tiettyihin työkaluihin, näkee käyttäjä ainoastaan kyseisestä työkalusta muodostuneet tehtävät & dokumentit käyttöoikeuksista huolimatta. Esimerkiksi mikäli käyttäjälle annetaan roolin kautta työkalu "Laatuhavainnot", näkee käyttäjä ainoastaan "laatuhavainnot" työkalusta syntyneet dokumentit.
Useammalla roolilla voidaan käyttäjälle lisätä myös muita työkalujat mikäli käyttäjällä on tarve nähdä muita dokumentteja / tehtäviä kuin "laatuhavainnot".
Roolit ei vaikuta käyttäjän käytössä olevaan työkaluihin, ainostaan hänelle näytettäviin dokumentteihin & tehtäviin.
Roolit eivät vaikuta nykyisen analytiikan sisällön näyttämiseen. Tämä ominaisuus tulee kehityksessä olevan uuden analytiikkatyökalun myötä

Käyttötavat :

Case laatutiimi
Yrityksellä on erillinen laatutiimi joka valvoo ja käsittelee yrityksessä syntyviä laatuhavaintoja. Yritys luo roolin "laatutiimi" , ja antaa käyttäjille dokumentti & tehtävä oikeudet haluttuihin tasoihin. Tässä voidaan myös rajata työkaluksi esimerkiksi "laatuhavainto" , jolloin laatutiimin jäsenet näkevät ja pääsevät käsittelemään ainoastaan "laatuhavainto" työkalusta syntyneet tehtävät sekä näkemään nämä dokumentit.

case Hr

Yrityksessä sattuu onnettomuus ja työntekijä täyttää tapaturmailmoituksen.
HR-tiimillä on Rooli "HR" jossa rajauksena "tehtävät & dokumentit" oikeus koko yritykseen , sekä työkalurajaus "tapaturmailmoitus". HR -tiimi näkee työntekijän tekemän tapaturmailmoituksen kohteesta huolimatta ja pääsee katsomaan tästä syntyneen dokumentin sekä käsittelemään siitä syntyneen tehtävän.

Tarkempi kuvaus roolien hallinnasta & luomisesta löydät täältä