Dynaamiset kentät

Tässä ohjeessa käydään läpi kuinka luot sekä muokkaat työkaluun dynaamiset kentät

Dynaamisilla kentillä voidaan rakentaa työkaluihin ehtoja, joiden perusteella kentät näkyvät. Voit siis joko raportoijan tai käsittelijän  tekemien kirjausten perusteella valita näytettävät lisätietokentät.

Dynaamisen kentän lisääminen

Dynaamisen kentän lisääminen "komponenttien näkyvyys" painikkeen takaa tapahtuu seuraavanlaisesti :
1. Paina "komponenttien näkyvyys"

2. kohdasta "näytä komponentti"valikoidaan mikä kenttä halutaan näyttää , eli mille kentälle asetetaan näkyvyys sääntö.

3. valikoidaan mikä komponentti vaikuttaa näytettävään (kohta 1) komponenttiin valikoimalla "jos komponentti".

3. Valikoidaan komponenttiin vaikuttava vaatimus kohdasta "on".

• "on" kohdan sekä "näytä komponentti" valinnasta riippuen voi myös neljäs kenttä ilmestyä , "arvo"
  • "on" kohdan arvot riippuu käytettävän "jos komponentin tyypistä" :
    tyhjä
    ei tyhjä
    suurempi kuin
    suurempi tai yhtä suuri kuin
    pienempi kuin
    pienempi tai yhtä suuri kuin
    jokin näistä
    ei mikään näistä
  • "Arvo" kenttä näyttää "jos komponentti":n (alasvetovalikko/valintapainike) valintavaihtoehdot.

4. Klikkaa "Lisää sääntö" ja tämän jälkeen "tallenna säännöt"

create_dynfield_1_fin

Voit möys lisätä komponentille säännön suoraan klikkaamalla komponenttia -> "lisää komponentille sääntö" -> ja toimimalla yllä olevan ohjeen mukaisesti. Huomiona se että suoraan komponentin kautta tehtynä sääntö valikoi automaattisesti valitun komponentin muotoon "näytä komponentti"

Dynaamisen kentän muokkaaminen / poistaminen :

Pääset muokkaamaan / poistamaan tehdyn säännön klikkaamalla "komponenttien näkyvyys" kohdasta. Tehdyt säännöt näkyvät ruudun oikeassa laudassa.

Klikkaamalla haluttua sääntöä pääset muokkaamaan sitä sekä poistamaan halutessasi kyseisen säännönimage-png-May-17-2022-05-19-50-42-AM-2

Linkkien kautta pääset tutustumaan miten dynaamiset kentät toimii työturvallisuuskyselyssä sekä tapaturmailmoituksessa
Tapaturmailmoitus : http://ins.li/coh9is
turvallisuuskysely : http://ins.li/w8zvrj

Ohjevideo dynaamisesn kentän lisäämisestä