Hälytykset

Tässä ohjeessa käydään läpi Imapctin hälytykset ja niiden rakentaminen.

Hälytyksillä tarkoitetaan yksilöllisesti rakennettavia hälytyksiä, joiden avulla voidaan rakentaa kohdennettuja sähköposti-ilmoituksia käyttäjille. Hälytykselle rakennetaan sääntö/sääntöjä, joiden täyttyessä valituille vastaanottajille lähtee ilmoitus asiasta.

Hälytysten rakentaminen

Hälytysten rakentaminen tapahtuu Pääkäyttäjä-sivulta Hälytykset-välilehdeltä. Pääset luomaan uuden Hälytys-napin kautta tai kopioimalla vanhan hälytyksen. Vanhan hälytyksen asetukset säilyvät kopioidessa sen uuden hälytyksen pohjaksi.

1. Aloita uuden hälytyksen teko painamalla Hälytys-nappia tai kopio jo olemassa oleva hälytys kopio-napin kautta.
  2. Lisää hälytykselle nimi.
  3. Lisää hälytykselle haluamasi vastaanottajat Lisää vastaanottajat -napin kautta.

Pystyt valitsemaan vastaanottajatyypin seuraavista vaihtoehdoista:

• Sähköposti: Tässä vaihtoehdossa pystyt valitsemaan tilin käyttäjistä henkilön, jolle kyseinen hälytysilmoitus lähtee sähköpostitse.
  • Webhook: Tässä vaihtoehdossa pystyt syöttämään haluamsi Webhook-palvelun http-alkuisen osoitteen vastaanottajaksi, johon hälytyksen data siirretään kyseinen palvelimen kautta halumaasi paikaan.
  • Tehtävä: Tässä vaihtoehdossa pystyt valitsemaan tilin käyttäjistä henkilön, jolle hälytys luo uuden tehtävän, kun hälytyksen ehdot täyttyvät.

4. Lisää hälytykselle sääntö tai useampia sääntöjä, mitkä määrittävät milloin kyseinen hälytys aktivoituu. Pystyt luomaan myös useampia sääntöryhmiä eri määrällä sääntöjä hälytykselle. Alla on käyty läpi sääntöjen ja sääntöryhmien rakentamisen osia.

Sääntöjen ja sääntöryhmien rakentaminen

Alla olevien komponenttien avulla pystyt rakentamaan hälytyksen omiin tarpeisiisi.

Ja/Tai-painike sääntöryhmän yläosassa

Painikkeella pystyt määrittelemään, tuleeko sääntöryhmän sääntöjen kaikkien täyttyä hälytyksen lähtemiseksi vai vain jonkin niistä. Määritys koskee aina niitä tasoja, joihin painikkeesta kulkee vaalean harmaa viiva. Alasääntöryhmien sisälle voidaan rakentaa omat säännöt omalla Ja/Tai-painikkeella.

Sääntöryhmä

Sääntöryhmäksi kutsutaan aina kunkin Ja/Tai-painikkeen alleen kokoamaa yksittäisten sääntörivien kokonaisuutta. Pystyt luomaan sääntöryhmään lisää sääntöjä +sääntö-napin kautta ja alasääntöryhmiä +sääntöryhmä-napin kautta. Pääset poistamaan ylimääräisiä sääntöryhmiä

-sääntöryhmä-napin kautta ja yksittäiset säännöt pystyt poistamaan roskakorin kuvasta rivin lopussa.

Sääntörivi

Sääntöriville pystyt asettamaan aina yhden säännön hälytykselle, jonka täyttyessä hälytyksen ilmoitus lähtee vastaanottajille. Vaatimuksen osat valitaan alasvetovalikoista, jotka ovat sääntörivillä. Ensin tulee määrittää ensimmäisestä alasvetovalikosta haluttu tekijä. Tämän jälkeen valitulle tekijälle määritetään arvo jälkimmäiseen kenttään, minkä täyttyessä hälytys aktivoituu. Jälkimmäisen kentän vaihtoehdot määräytyvät ensimmäisen kentän valinnan perusteella.

Hälytys kaikista muutoksista -asetus

Tämä ominaisuus aktivoi itsessään hälytyksen, mikäli tehtävään tehdään muutoksia, kun Hälytys kaikista muutoksista -asetus on päällä. Suosittelemme tämän ominaisuuden päällä pitämistä silloin, kun hälytyksen vastaanottajaksi on valittu tehtävä tai webhook.