Roolien hallinta

Ohjeessa käydään läpi roolien hallinta.

Pääkäyttäjä pääsee luomaan ja hallinnoimaan rooleja pääkäyttäjäpanelin kautta.

1. Siirry pääkäyttäjäpaneliin

2.valikoi "roolit"
3. Roolit välilehdellä näet jo tehdyt roolit josta pääset niitä muokkaamaan sekä voit luoda uuden roolin.
4.Lisää uusi rooli klikkaamalla "uusi rooli" painiketta
5.Anna roolille nimi sekä mahdollinen kuvaus roolista (kuvaus näkyy ainoastaan roolin hallintapanelissa tueksi roolien ylläpitoon)
6. klikkaa Tallenna, jonka jälkeen pääset roolin muokkaukseen.
7. Voit valikoida mihin työkaluihin haluat roolin rajoittuvan "työkalut" tabin alla valikoimalla dropdownista halutut työkalut.

8. käyttäjät tabin alta voit lisätä & poistaa käyttäjiä roolista
9. käyttäoikeudet tabin alta voit lisätä & poistaa rooliin liittyvät erilliset oikeudet
10. kun halutut muutokset rooliin liittyen on tehty, klikkaa lopuksi Tallenna

Roolit käyttäjät välilehdellä

Käyttäjät välilehdellä näet käyttäjän kohdalla info merkin joka kertoo käyttäjän omaavan roolin. Viemällä hiiren "i" merkinnän päälle, näet roolin / roolien nimet johon käyttäjä on merkitty. Klikkaamalla käyttäjän aktiiviseksi, näet käyttäjän käyttöoikeudet punaisella taustalla , sekä roolien tuomat oikeudet sinisellä taustalla. Voit myös käyttäjät listauksessa hakea käyttäjät roolien nimillä.  Huomioithan ettei roolien tuomia oikeuksia ole mahdollista hallita käyttäjät näkymässä.