Tarkastuslista ja päivitettävän tarkastuslista

Tämä ohje käsittelee tarkastuslista- ja päivitettävä tarkastuslistatyökalun rakentamista. Komponenttien käytön ja ominaisuudet löydät erillisestä ohjeesta, kuten myös ohjeen yleisistä työkalujen ominaisuuksista.

Tarkastuslista on lista tarkastettavista asioista esimerkiksi 5S- tarkastukset, Elmeri+ ja muihin vastaaviin työkohdetta tai työvälinettä koskeviin tarkastuksiin.

Päivitettävä tarkastuslista eroaa normaalista tarkastuslistasta vain sen päivittyvyyden osalta. Päivitettävää tarkastuslistaa voi jatkaa vaikka se on kerran täytetty valmiiksi. Tällöin siitä syntyy versiot dokumentit sivulle.

Tarkastuslistan ja päivitettävän tarkastuslista rakentaminen

Tarkastuslistan ja päivitettävän tarkastuslistan rakentaminen onnistuu Pääkäyttäjä-sivun alta Työkalut-välilehdeltä. Pääset aloittamaan uuden tarkastuslistan tai päivitettävän tarkastuslistan rakentamisen klikkaamalla Aloita uusi -nappia tai voit myös kopioida jo olemassa olevan tarkastuslista tai päivitettävän tarkastuslista avaamalla sen ja klikkaamalla Tee kopio -nappia, jolloin pääset aloittamaan vanhan työkalun pohjalta uuden tarkastuslistan tai päivitettävän tarkastuslistan luomisen. Seuraamalla alla olevia ohjeita pääset rakentamaan oman tarkastuslistan tai päivitettävän tarkastuslistan:

1. Mene pääkäyttäjäsivulle ja valitse yläpaneelista Työkalut-välilehti.

2. Valitse Aloita uusi tai kopioi vanha tarkastuslista tai päivitettävä tarkastuslista muokkausta varten Tee kopio -napin kautta.

3. Takista työkalun tyypin kohdasta, että avautuva työkalupohja on varmasti tarkastuslista tai päivitettävä tarkastuslista haluamasi mukaan.

4. Lisää tarkastuslistalle tai päivitettävälle tarkastuslistalle otsikko.

5. Otsikon alle voit täyttää kuvauskenttään tarkastuslistan tai päivitettävän tarkastuslistan täyttäjälle kysymyksen/ohjeen, kuten Paikallaolijat: ja Päivämäärä:. Täyttövaiheessa käyttäjä pääsee kirjoittamaan kuvauskenttään ja siihen rakennusvaiheessa kirjoitettua tekstiäkin.

6. Luo haluamaasi määrä ryhmiä työkalulle. Niillä pystyy hyvin jaksottamaan tarkastuslistaa tai päivitettävää tarkastuslistaa. Pystyt muuttamaan ryhmien järjestystä vielä jälkikäteenkin raahaamalla ryhmiä näytöllä eri järjestykseen.

7. Ryhmien alle pystyt luomaan rivejä eri tarkastettavista asioista. Riveille voit asettaa rivin nimen lisäksi aputekstin, joka näkyy i-napin takaa täyttövaiheessa ja antaa tarkastuslistan tai päivitettävän tarkastuslistan täyttäjälle lisätietoa rivistä. Voit vaihtaa rivien järjestystä raahaamalla ne haluamaasi järjestykseen näytöllä ryhmän sisällä ja voit myös vaihtaa niitä ryhmästä toiseen.

8. Lopussa olevaan täyttövaiheen laatikkoon voit lisätä komponentteja, jotka näkyvät suoraan täyttövaiheessa. Yleisesti tähän kohtaan tarkastuslistaa on käytetään erilaisia valintapainikkeita ja laskureita. Pääset tässä vaiheessa myös muokkaamaan komponentteja. Klikkaa haluamaasi komponenttia ja muokkaa sen ominaisuuksia, kuten tekstejä tai näkyvyyttä erillisen ohjeen mukaisesti: Linkki ohjeeseen.

9. Tarkemman havainnon tekemistä varten pystyt lisäämään lisätiedotkenttään haluamasi komponentit. Komponenttien lisääminen ja muokkaaminen tapahtuu samoin kuin täyttövaiheeseen. Lisätiedotkenttään lisätyt komponentit tulevat näkyville tarkastuslistaan tai päivitettävään tarkastuslistaan rivin plussan takaa. Tällöin työkalun täyttäjä pääsee lisäämään riville yhden tai useamman havainnon lisää + -napin kautta.

10. Voit lisätä käsittelyvaiheen kenttään vielä samaan tapaan komponentteja, kuin täyttö- ja lisätiedotkenttiin. Tämän laatikon komponentit näkyvät tehtävän käsittelyvaiheessa tehtävän käsittelijälle. Tätä kenttää voi käyttää tarkastuslistan kohdalla. Päivitettävälle tarkastuslistalle tätä vaihetta ei käytetä, vaan käsittelyvaiheen merkinnät tehdään uuteen versioon päivitettävästä tarkastuslistasta.

11. Voit asettaa tässä vaiheessa tarkastuslistan tai päivitettävän tarkastuslistan komponenteille sääntöjä ja muokata työkalun muita asetuksia, mitkä on kuvattu Työkalujen yleisessä ohjeessa: Linkki ohjeeseen.

12. Tallenna tekemäsi muutokset ja muista tallentaa niitä jo tarkastuslistan tai päivitettävän tarkastuslistan teon aikana.

13. Tallentamisen jälkeen voit esikatsella tarkastuslistaa tai päivitettävää tarkastuslistaa esikatsele-napin kautta.