Kemikaalien riskiarvioinnit

Tässä ohjeessa käydään läpi kemikaalien riskiarvio Impactissa ja sen tekeminen.

Kemikaalien riskiarviot löydät kemikaalirekisterin ja kemikaalikohtaisesti kemikaalin omalta riskiarviointi-välilehdeltä. Kemikaalirekisterin riskiarviointi-välilehdellä on näkyvissä mittari, joka kertoo, mikä on kokonaisuudessaan yrityksen kemikaalien riskiarviointien tilanne. Samoilla värikoodeilla riskiarvioinnin tila on näkyvissä myös kemikaalilistauksessa.

• harmaa = riskiarviointia ei ole tehty
  • vihreä = riskiarviointi ajan tasalla
  • punainen = riskiarviointi myöhässä

Kemikaalien riskiarvioinnit ovat niiden tekemisen jälkeen ajan tasalla Impactissa kaksi (2) vuotta, jonka jälkeen ne automaattisesti muuttuvat tilaan riskiarviointi myöhässä.

A screenshot of a computer

Description automatically generated

Riskiarviontilistauksen voi järjestää käytön, riskiarvioinnin eri osa-alueiden, muokkaajan tai tekopäivämäärän mukaan. Järjestäminen tapahtuu klikkaamalla haluamaansa filtteriä.

Riskiarvioinnin tekeminen

Riskiarvioinnin kemikaalille pääsee tekemään kemikaalikohtaisesta näkymästä riskiarviointi-välilehdeltä. Alla on käyty läpi riskiarvioinnin tekeminen.

1. Klikkaa + Lisää riskiarviointi -painiketta.
  2. Lisää riskiarvioinnille nimi.
  3. Valitse kohde, jonne riskiarviointi tehdään.
  4. Valitse olomuoto, jossa kyseinen kemikaali on käytössä.
  5. Valitse mahdolliset altistumisen muodot klikkaamalla vaihtoehtoja.
  6. Lisää altistuneiden henkilöiden lukumäärä.
  7. Kirjaa olosuhteet työpaikalla.
  8. Lisää kemikaalille käyttöaika ja vuosittainen käyttömäärä.
  9. Täytä riskiarvioinnin osa-alueille (Terveys, Ympäristö ja Tulipalo) vaaditut tiedot. Käyttöturvallisuustiedotteen mukaiset vaaratasot näille osa-alueille tulevat automaattisesti.
  10. Kirjaa halutessasi korjaavat toimenpiteet ja muut kommentit
  11. Paina lopuksi tallenna, jolloin riskiarviointi tallentuu listaukseen.

Kohdat, joissa on *-merkintä ovat pakollisia kohtia, mitkä on vähintään täytettävä ennen tallentamista.

Riskiarviointia pääsee jälkeenpäin muokkaamaan klikkaamalla halutun riskiarvioinnin auki. Tehdystä riskiarvioinnista voi muokata kaikkea muuta paitsi kemikaalia, jolle kyseinen riskiarviointi on tehty. Muokkaus-tilasta pääset myös kopioimaan riskiarvioinnin pohjaksi uudelle riskiarvioinnille samalle kemikaalille.

Riskiarvioinnin voi myös tulostaa muokkausnäkymästä.