Kemikaalien lisäys ja hallinta

Tässä ohjeessa käydään läpi kemikaalin lisääminen Impactiin ja niiden hallinta.

Kemikaalien lisäys

Kemikaalien lisäys tapahtuu kemikaalirekisterin etusivun kautta klikkaamalla +Uusi kemikaali. Alla on käyty vaihe vaiheelta läpi kemikaalin lisääminen.

1. Siirry kemikaalirekisterin päänäkymään
  2. Paina +Uusi kemikaali -painiketta.
  3. Hae kemikaalia, jota olet lisäämässä hakukentän avulla. Hausta voit hakea kemikaalia sen nimen ja valmistajan mukaan.
  4. Paina +kuvaketta kemikaalin oikeassa reunassa halutun kemikaalin kohdalta.
  5. Valitse aukeavasta organisaatiopuusta mihin kohteeseen (toimipaikkaan) haluat lisätä kemikaalin.
  6. Lisää kemikaalille oikealle mahdollinen kuvaus kohdekohtaisesti.
  7. Merkitse kemikaalille oikealle kohdekohtaisesti varastomäärä ja vuosittainen käyttömäärä.
  8. Paina lopuksi tallenna.

Mikäli kemikaalia ei löydy Impactin tietokannasta, voi lisäyksen pyytää Kemikaalin lisäys lomakkeen kautta. Kemikaali lisätään lomakkeen käsittelyn jälkeen.

Kemikaalien hallinta

Kemikaalin käyttövälilehdeltä vasemmalla on tilin organisaatiopuu, jonka avulla voidaan pitää kirjaa siitä missä kohteissa kyseistä kemikaalia on käytössä. Kemikaalin voi lisätä uudelle kohteelle klikkaamalla haluamaansa kohdetta. Tällöin kohde ilmestyy oikealle listaukseen ja kemikaalille pääsee syöttämään tarkempia käyttötietoja.

Kohdekohtaisesti kemikaalille voidaan kirjata käytönkuvaus, kemikaalin varastomäärä ja vuosittainen käyttömäärä. Varasto ja vuosittainen käyttömäärän kirjaaminen tapahtuu kilogrammoissa.

1. Kirjaa haluamasi kuvaus, varastomäärä tai vuosittainen käyttömäärä kenttäänsä.
  2. Paina tallenna, jolloin annetut tiedot tallentuvat kemikaalille.
  3. Pääset muokkaamaan kuvausta, ja määriä vain kirjaamalla uuden tiedon vanhan päälle ja painamalla uudelleen tallenna.

A screenshot of a computer

Description automatically generated

Kemikaalin poistaminen kohteesta tapahtuu Tallenna-napissa olevan nuolen alta. Klikkaamalla nuolta avautuu alasvetovalikko, jossa on vaihtoehto poista.

Kemikaalin arkistointi

Kemikaalin voi arkistoida käyttövälilehdeltä valikoimalla "Arkistoi".

Kun kemikaali on arkistoitu kaikista kohteista, niin kemikaali poistuu kemikaalilistalta.

Arkistoituja kemikaaleja voi tarkastella uudelta Arkisto-välilehdeltä. Siellä voi tarkastella arkistoituja kemikaaleja kohdekohtaisesti ja päästä käsiksi kemikaalin käyttöturvallisuustiedotteeseen, käyttöväliin ja aiemmin tehtyyn riskinarvioon.

Kemikaaleja voi arkistoida pääkäyttäjät ja kemikaalien hallintaoikeuksilla olevat käyttäjät, mutta Arkistoa pääsevät katsomaan vain pääkäyttäjät.