Lomake

Tämä ohje käsittelee lomaketyökalun rakentamista. Komponenttien käytön ja ominaisuudet löydät erillisestä ohjeesta, kuten myös ohjeen yleisistä työkalujen ominaisuuksista.

Lomake on työkalupohja, jota käytetään esimerkiksi kyselyissä, läheltä piti ilmoituksissa tai muissa vastaavissa ilmoituksissa/kyselyissä. Lomake voidaan täyttää linkin kautta tehtynä anonyymisti.

Lomakkeen rakentaminen

Lomakkeen rakentaminen onnistuu Pääkäyttäjä-sivun alta Työkalut-välilehdeltä. Pääset aloittamaan uuden lomakkeen rakentamisen klikkaamalla Aloita uusi -nappi tai voit myös kopioida jo olemassa olevan lomakkeen avaamalla sen ja klikkaamalla Tee kopio -nappia, jolloin pääset aloittamaan vanhan lomakkeen pohjalta uuden lomakkeen luomisen. Seuraamalla alla olevia ohjeita pääset rakentamaan oman lomakkeen:

1. Mene pääkäyttäjäsivulle ja valitse yläpaneelista Työkalut-välilehti.

2. Valitse Aloita uusi tai kopioi vanha lomake muokkausta varten Tee kopio -napin kautta.

3. Takista työkalun tyypin kohdasta, että avautuva työkalupohja on varmasti lomake.

4. Lisää lomakkeelle otsikko.

5. Muokkaa lomakkeen sisältöä lisäämällä haluamasi komponentit täyttövaiheen laatikkoon. Pääset tässä vaiheessa muokkaamaan komponentteja. Klikkaa haluamaasi komponenttia ja muokkaa sen ominaisuuksia, kuten tekstejä tai näkyvyyttä erillisen ohjeen mukaisesti: Linkki ohjeeseen.

6. Lisää haluamasi komponentit myös käsittelyvaiheen laatikkoon ja muokkaa niitä samaan tapaan kuin täyttövaiheen komponentteja. Tämän laatikon komponentit näkyvät tehtävän käsittelyvaiheessa tehtävän käsittelijälle.

7. Voit asettaa tässä vaiheessa lomakkeen komponenteille sääntöjä ja muokata lomakkeen muita asetuksia, mitkä on kuvattu Työkalujen yleisessä ohjeessa: Linkki ohjeeseen.

8. Tallenna tekemäsi muutokset ja muista tallentaa niitä jo lomakkeen teon aikana.

9. Tallentamisen jälkeen voit esikatsella lomaketta esikatsele-napin kautta.

Lomakkeen ominaisuudet

Lomakkeella on jotain ominaisuuksia, mitä ei tarkastuslistalla tai päivitettävällä tarkastuslistalla ole. Alle on listattu lomakkeen eri oinaisuuksia.

• Lomakkeelle voi luoda linkki. Tällöin lomakkeen pääsee täyttämään QR-koodin kautta, eikä omaa Impact-käyttäjää vaadita. Täyttäminen on tällöin anonyymiä tai täyttämisen yhteydessä voidaan mahdollistaa sähköpostin jättäminen, jolloin käsittelijä voi antaa täyttäjälle palautetta. Tarkemmat ohjeet linkin rakentamiseen löydät erillisestä ohjeesta:

• Lomakkeen komponentit voi asettaa pakolliseksi. Tämä tapahtuu komponenttien muokkaamisen yhteydessä.

• Lomakkeelta syntyy yksi havainto/tehtävä täyttöä kohden. Mikäli havainnolle on asetettu takaraja tai vastuuhenkilö, syntyy siitä tehtävä. Voit muokata näiden asettamista komponenttien (lisäämällä vastuuhenkilö ja tehtävän takaraja komponentit lomakkeen täyttövaiheeseen) tai lomakkeen yläreunassa olevien työkalun yleisten asetusten (vie aina käsittelyyn ja tehtävän takaraja asetus) avulla. Mikäli tehtävän syntymiseen käytetään yleisiä asetuksia, tulee kohteille olla määritelty vastuuhenkilöt organisaatiopuuhun.

Muita ominaisuuksia ja asetuksia lomakkeelle löydät työkalujen yleisestä ohjeesta: Linkki ohjeeseen.