Riskimatriisi

Ohjeessa käydään läpi Riskimatriisi käyttö työkalussa

Huom! kuvissa esiintyy Riskimatriisin vanha nimi "muokattava matriisi"

Näin lisäät Riskimatriisin työkaluun :

1. Siirry työkalueditoriin Pääkäyttäjä ->Työkalut
  2. Mikäli olet tekemässä uutta työkalua , valitse "Uusi työkalu+"
  3. Mikäli olet lisäämässä matriisia olemassa olevaan työkaluun, etsi haluttu työkalu listasta ja klikkaa sitä
  4. Raahaa kohdasta "Käytettävissä olevat komponentit" komponentti "Riskimatriisi-lähtötilanne" haluttuun kohtaan työkalussa.
  5. Voit myös tämän jälkeen lisätä komponentin muokattava matriisi-Vertaa komponentin työkaluun

Riskimatriisi muokkaaminen :

1. Lisättyäsi Muokattava matriisin työkaluun, pääset muokkaamaan sitä klikkaamalla komponenttia  mat1
  2. klikattuasi komponenttia , aukeaa komponentin muokkausnäkymämat2
  3. pääset lisäämään  rivejä ja sarakkeita painamalla "+" merkkiä mat3
  4. Voit poistaa rivin / sarakkeen painamalla punaisella olevaa poistomerkkiämat4
  5. Voit muokata rivin otsikkotekstiä klikkaamalla tekstiä mat5
  6. Voit muuttaa solun tekstiä, numeroarvoa sekä väriä klikkaamalla haluttua solua . Voit myös lisätä kuvauksen riskistä tueksi työkalua täyttävälle (esimerkiksi numerolle 1 :harvemmin kuin kerran viidessä vuodessa).mat6mat7
  7. Värivalikossa klikkaamalla "väri" kohdan vierssä olevaa värikuvaketta, pääset valikoimaan vapaasti myös halutun värin mat8

Riskimatriisii -vertaa
  1. Lisättyäsi Riskimatriisi -komponentin, voit myös lisätä "Riskimatriisii-vertaa" komponentin.
  2. Lisättyäsi "Riskimatriisi Vertaa" komponentti haluttuun kohtaan työkalussa, tulee se linkittää
  3. Klikkaa "Riskimatriisi-Vertaa" komponenttia
  4. Valitse mihin matriisiin komponentti linkitetään klikkaamalla "linkitetty komponentti" kohtaa, ja valikoi haluttu matriisimat9
  5. Paina tallenna

Erityisesti jäännösriskien arviointia helpottamaan Impactiin on rakennettu Riskimatriisi - Vertaa -komponentti.

Kyseinen komponentti mahdollistaa jo kertaalleen rakennetun Muokattavan matriisin hyödyntämisen pohjatietona.

Riskimatriisi- Vertaa -komponentti kopioi siis jo luodun matriisin eikä sitä tarvitse rakentaa uudestaan. Samoin mahdolliset matriisin muokkaukset tarvitsee jatkossa tehdä vain yhteen matriisiin, joka helpottaa hallinnointityötä. Muokattava matriisi - Vertaa komponentti toimii myös Analytiikassa matriisien liittävänä tekijänä, jolloin pystyt helposti vertaamaan esimerkiksi alkuperäistä riskitasoa jäännösriskien tasoon.

Huomiona, että Riskimatriisi - Vertaa -komponentin pystyy liittämään työkalupohjaan vasta, kun pohjassa on ainakin yksi Muokattava matriisi - Lähtötilanne -komponentti.

Tärkeää tietoa Riskimatriisista : https://help.kiwasupport.com/impact/t%C3%A4rke%C3%A4%C3%A4-tietoa-muokattavasta-matriisista