Tässä ohjeessa käydään läpi Impactin kustannuspaikka merkinnän hyödyntäminen.
Kustannuspaikkatiedon kerääminen työkaluissa
Jotta kustannuspaikkaa voidaan hyödyntää analytiikassa, on tieto kerättävä työkaluilla niitä täytettäessä. Ohjeen kustannuspaikkarakenteen luomiseen löydät täältä.
Alla on käyty lyhyesti läpi kustannuspaikkakomponentin lisääminen työkaluille.
Tarkastuslista ja Päivitettävä tarkastuslista
Näissä työkaluissa on asetus Kysy kustannuspaikka. Asetus luo kustannuspaikkatiedolle rivin listan alkuun.
Kustannuspaikkatiedon rivin voi nimetä haluamallaan tavalla. Kustannuspaikkarivi on aina pakollinen ja julkinen.
Lomake
Kysy kustannuspaikka -asetus luo uuden komponentin, jonka voi nimetä itse haluamallaan tavalla. Komponentin sijaintia ja nimeä voi muuttaa täyttö- ja käsittelylaatikoissa ja sille voidaan luoda sääntöjä muiden komponenttien tapaan. Kustannuspaikka komponentti on aina pakollinen ja julkinen.
Kustannuspaikkatiedon hyödyntäminen
Kustannuspaikka tietoa voidaan hyödyntää analytiikassa tietojen suodatukseen, sekä tapaturmataajuuden laskemiseen. Alla on käyty läpi muutama tapa hyödyntää kustannuspaikka tietoa.
Dokumenttien suodatus kustannuspaikan mukaan
Analytiikasta pystyy hakemaan kaikki tietyn kustannuspaikan dokumentit. Kustannuspaikka suodatuksen avulla. Kustannuspaikka suodatukseen voidaan valita useampikin kustannuspaikka samaan hakuun.
Tapaturmassa vahingoittuneen henkilön kustannuspaikkatiedon tallennus
Kustannuspaikka-tieto työkalussa soveltuu tapaturmailmoituksissa vahingoittuneen henkilön kustannuspaikan tallentamiseen. Samalla voidaan seurata myös tapatumien määrää kustannuspaikoittain analytiikan kautta.
Tapaturmataajuuden laskeminen
Tapaturmalomakkeissa kerätyn kustannuspaikkatiedon ja tuntikirjanpitoon merkittyjen työtuntien avulla voidaan laskea tapaturmataajuus kullekin kustannuspaikalle. Tapaturma taajuutta voidaan tarkastella analytiikan taajuus välilehden kautta. Ohjeen tuntien merkitsemisestä tuntikirjanpitoon löydät täältä.